Relax Line
Image default
Verzamelen

Met deze tassen stelen ook mannen de show

Met deze tassen stelen ook mannen de show

Mannen weten steeds beter wat ze willen als het om hun kledingstijl gaat. Niet voor niets doet de mode-industrie een steeds grotere duit in het zakje qua mannenmode. Daar horen ook mode-items als tassen bij. 

Als het over mode gaat, gaat het meestal over vrouwen. Toch gaat die vlieger niet meer op, want als je weet dat Nederland 8 648 031 mannen en 8 759 554 vrouwen telt (1 januari 2020), dan is mannenmode geen ondergeschoven kindje meer. En is de man allang overstag. 

Hij kiest zijn eigen kleding en laat die keuze niet, wat vaak nog wel eens gedacht wordt, aan zijn vrouw of vriendin over. Dat was van een andere generatie. Tegenwoordig weet de man heel goed wat hij wil en kiest hij zijn eigen stijl.

Mannenmode behelst bovendien meer dan een spijkerbroek en overhemd. Wie kent niet de bekende chino of het kostuum en alle mogelijke accessoires die speciaal voor mannen in het schap liggen zoals sieraden en tassen. 

Speciaal voor mannen gemaakte heuptas

Op jongere leeftijden zijn mannen licht in de meerderheid, op hogere leeftijden vrouwen. Dat mag de pret niet drukken. De mannen mogen er zijn. Wie meent dat louter dames met designertassen de show stelen, heeft het dus goed mis. Goed geklede heren met een heuptas heren kunnen dat net zo goed. We noemen specifiek heuptas ‘heren’ omdat ze zich onderscheiden van die voor dames in materiaal en kleur. 

De heuptassen zijn meestal van stevig leer gemaakt in een kleur die matcht bij wat de man graag draagt. Een jeans, chino of pantalon in een fraaie blauwe of zwarte tint. Ontwerpers van heuptassen weten hier wel raad mee. 

Voorzien van sterke ritsen en eventueel een extra vak aan de buitenkant, passen er alle benodigdheden in die je als man met je meeneemt naar onder meer een festival of andere ontspannende gelegenheid. Denk aan autosleutel, smartphone en pasjeshouder heren. Zo heb je alles gemakkelijk bij de hand en hoef je geen grote tas of rugzak te dragen. Wel zo comfortabel. 

Werktas en sporttas voor de man

Hebben vrouwen gemiddeld meer dan drie tassen in haar kast, mannen treffen we steeds vaker met een stijlvolle tas, die ze dagelijks naar kantoor dragen. Dat is er weliswaar maar één, maar ook valt de keuze nog wel eens op een sporttas dat geen niemendalletje is. De mannen gaan niet louter voor functioneel, maar ook voor design. Dat zijn er al twee. 

Of het nu gaat om een Tommy Hilfiger, Fjällraven, Cowboysbag of Legend tas. Zowel de man als de vrouw kunnen er een keuze uitmaken. Een keuze voor een tas die past bij hun stijl, werk, hobby of zelfs karakter. 

Met andere woorden; de tas is een veelzijdig mode-item geworden dat niet los valt te zien van ofwel dames- of herenmode. Die laatste doelgroep doet niet langer onder voor de dames als het om een stijlvol voorkomen gaat. Ook mannen stelen de show.