Relax Line
Image default
Humor

Probeer eens wat anders, probeer een silent disco

Op het gebied van feestjes komen er steeds meer nieuwe dingen bij. Feestjes op stranden, feestjes met bepaalde drankjes, feestjes met bepaalde muziek, de feestjesindustrie blijft maar innoveren. De laatste jaren is ook de silent disco meer en meer in opkomst en ondertussen beginnen ook grote festivals als Lowlands de silent disco te omarmen. In dit blog lees je wat een silent disco is en waarom ook jij een keer een silent disco moet proberen.

Wat is een silent disco?

Een silent disco is in principe een disco zonder geluid, silent dus. Er staan geen speakers die iedereen kan horen, hierdoor heb je trouwens ook geen geluidsoverlast bij een silent disco. Nee, de deelnemers dragen koptelefoons. Deze zijn verbonden met een zender die op zijn beurt weer verbonden met een geluidsdrager. Dit kan een DJ zijn, maar op een wat kleiner feestje volstaat vaak ook gewoon een smartphone waarop je een vette playlist aan zet.

Wat maakt een silent disco zo leuk?

Naast het voordeel dat geluidsoverlast voor de buren verleden tijd is, zitten er nog meer voordelen aan een silent disco. Zo kun je ook meerdere zender gebruiken. Hierdoor kunnen mensen zelf kiezen naar welk kanaal ze luisteren. Zie je het al voor je. Staat de één te twerken, staat de ander ernaast te hakken. Dat is het grappige van een silent disco. Verder is het een stuk beter voor je oren. Je kunt als gebruiker van een silent disco koptelefoon vaak gewoon zelf het volume regelen waardoor je niet in de weer hoeft met oordoppen om je gehoor te beschermen. Ook kun je natuurlijk ten alle tijden de koptelefoon af zetten. Bijvoorbeeld als je ineens een wel heel leuk persoon ziet waar je mee wil babbelen *wink wink*.

Je eigen silent disco huren

Je kunt tegenwoordig ook gewoon zelf je eigen silent disco opzetten. Zoals in dit blog is beschreven is het helemaal niet moeilijk om zoiets te organiseren. Je hoeft trouwens ook niks aan te schaffen, je kunt gewoon  silent disco koptelefoons huren, daar zit de zender trouwens ook al gewoon bij. Dus nodig je vrienden uit en ga het uitproberen. Goed feestje gewenst 😉

 

https://hurenbijdaniek.nl/silent-disco-koptelefoons-huren/