Relax Line
Image default
Anders

verzamelaars van iconische Citroëns

Op Rétromobile 2022 blikt Citroën met klassieke en moderne modellen terug op de rijke historie van het merk. De moderne C5 X en My AMI Buggy Concept zijn voor het eerst te zien voor publiek en worden vergezeld door verschillende beroemde historische Citroën-modellen van de jaren ’30 tot ’90. Deze historische auto’s zijn samengebracht met hulp van vele enthousiaste liefhebbers en verzamelaars van iconische Citroëns.

BX viert 40-jarig jubileum

Het doek gleed in 1982 van de Citroën BX onder de Eiffeltoren. De onthulling trok bekijks net als zijn avantgardistische vormgeving. Een paar dagen later stal hij de show op de 69ste Paris Motor Show. Het was de start van een groot succes. Toen de productie in 1994 stopte, waren meer dan 2,3 miljoen exemplaren verkocht. In de tussentijd volgden onder meer een Break- en bedrijfswagenuitvoering, een facelift, meer luxe en zelfs een gelimiteerde, liefst 200 pk sterke straatversie van de BX 4 TC rallyauto uit het legendarische Group B-kampioenschap.

De Citroën BX is een ontwerp van de hand van de beroemde Italiaanse carrosseriebouwer Bertone, op basis van een schets van de net zo bekende Marcello Gandini. De BX was in zijn tijd een onderscheidend model. Een lange, ruime hatchback die met zijn hydropneumatische vering vijf inzittenden comfortabel vervoerde. Het op de CX geïnspireerde dashboard had iconische bedieningselementen, zoals de satellieten aan de stuurkolom. Met krachtige motoren was de BX ook verrassend dynamisch. Dat werd versterkt door het lage gewicht van slechts 885 kg, mogelijk gemaakt door het gebruik van innovatieve composietmaterialen voor motorkap en achterklep. 

C5 X – zet lange historie van grand tourers voort

De C5 X is de nieuwste grand tourer van het merk. De auto keert terug naar de basis van het segment en slaagt er op een avantgardistische manier in om tegelijkertijd zowel een sedan, stationwagen als SUV te zijn. Zo zet hij de traditie van gedurfde en innovatieve Citroën-modellen voort. Met geavanceerde technologieën en met ultiem comfort dankzij het actieve Citroën Advanced Comfort-onderstel is rijden een genoegen.

De nieuwe C5 X krijgt op Retromobile gezelschap van enkele beroemde voorgangers, zoals bijvoorbeeld de Rosalie 10, geïntroduceerd in 1932 en in verschillende varianten gebouwd tot 1941. Ook is er een Traction Avant 15/6, een legendarisch model dat bij introductie technisch revolutionair was met zijn zelfdragende carrosserie, voorwielaandrijving, onafhankelijke voorwielophanging, hydraulische remsysteem en later ook hydropneumatische vering achter. Van 1934 tot 1957 zijn liefst 758.948 exemplaren gebouwd. De CX 2000 Pallas was van 1974 tot 1991 het vlaggenschip van Citroën, waarvan er 1.042.460 exemplaren zijn gebouwd. Met hydropneumatische vering, schijfremmen rondom, voorwielaandrijving en opvallende vormgeving was de CX de essentie van Citroën. Niet vreemd dat hij werd uitgeroepen tot Auto van het Jaar 1975.

My AMI Buggy Concept

De ondeugende My AMI Buggy Concept is ontworpen voor wie op zoek is naar onafhankelijkheid en avontuur. Of voor wie een dagje naar het strand wil. Verschillende details versterken zijn avontuurlijke karakter. Het is een moderne interpretatie van de Méhari. De My AMI Buggy Concept krijgt op Rétromobile 2022 dan ook gezelschap van een Méhari. Niet zomaar een, want het is een Amerikaans exemplaar. In 1971 maakte de Méhari de oversteek naar de VS, met een iets gewijzigde voorzijde vanwege de Amerikaanse regelgeving. De Méhari was ideaal voor de kustgebieden van Florida en Californië. In dit rijtje mag ook de avontuurlijke 2 CV Sahara niet ontbreken. De simpele maar robuuste offroader had een motor voor- én achterin en was ontwikkeld voor het doorkruisen van woestijnen.

Citroën Private Lease

De combinatie van originele designs, zuinige motoren, prima rij-eigenschappen en vooruitstrevende techniek voor een alleszins redelijk maandbedrag maakt Citroën Private Lease momenteel heel aantrekkelijk.

Met private lease betaal je een vast bedrag per maand voor je nieuwe Citroën. Voor een all-in leasetarief is alles geregeld: onderhoud, banden, verzekering, wegenbelasting, afschrijving, reparaties en rente. Bij pech en ongevallen krijg je altijd ondersteuning.

Nieuwe Citroën Modellen

De 3 populairste Citroën -modellen op dit moment zijn de C1, C3 en C4. Via Citroën Private Lease zijn ze alle drie voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

C1

De Citroën C1 is een compacte stadsauto met voorwielaandrijving. Het model maakt deel uit van een trio zogenaamde supermini’s waartoe ook de Peugeot 108 en de Toyota Aygo horen. Citroën introduceerde de C1 in 2005. De Peugeot 108, de Toyota Aygo en de Citroën C1 zijn samen ontwikkeld, op technisch gebied identiek en worden tezamen in dezelfde fabriek in Tsjechië gebouwd. Citroën C1 Private Lease behoort tot de voordeligste manieren om auto te rijden.

C3

Citroën introduceerde de C3 in 2002. De auto deelt zijn onderstel met concerngenoten Peugeot 206, 207 en 1007. Inmiddels is de Citroën C3 alweer 3 generaties verder en is uiteraard met zijn tijd meegegaan qua design als ook op technisch gebied. De C3 is een stuk ruimer dan zijn kleine zusje de C1.

Vanzelfsprekend wordt Citroën C3 Private Lease volop aangeboden op de private lease markt. Meerdere grote en kleine private lease aanbieder heeft de C3 in het assortiment. 

C3 Aircross

Citroën C3 Aircross is volledig naar wens te personaliseren. C3 Aircross. De Citroën C3 Aircross is een compacte 5-deurs SUV van de Franse autoproducent Citroën. De Citroën C3 Aircross is sinds 2017 op de markt. Met Citroën C3 Aircross Private Lease rijd je zorgeloos in een Citroën C3 voor een vast bedrag per maand.

C4

Het ontwerp van de nieuwe Citroën C4 is typisch Citroën en onderscheidt zich met zijn energieke en dynamische silhouet van een hatchback in combinatie met de krachtige en robuuste kenmerken van een SUV, zoals de grote wielen tot 18” en de kunststof beschermdelen.

De standaarduitrusting van de nieuwe C4 is zeer compleet met onder andere Parkeersensoren, Climate Control, Full LED koplampen en 18″ wielen. Wat de auto uniek maakt is Citroën’s nieuwe veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions (PHC) wat de rijbeleving en het comfort naar het hoogste niveau brengt.

Via Citroën C4 Private Lease is het mogelijk om voor een aantrekkelijk vast maandbedrag in de nieuwste Citroën te rijden.

C5

De Citroën C5 Aircross combineert ruimte met comfort

580 liter aan bagageruimte, een verbruik van 1 op 18 en een eindeloos lange lijst aan standaardopties. Dat is wat je krijgt als je kiest voor een Citroën C5 Aircross. De C5 Aircross is vergeleken met de C4 Aircross dus een stukje groter en ruimer. 

Via Citroën C5 Private Lease kun je voordelig in deze grote auto rijden.

Private Lease

Citroënmodellen zijn met een laag maandbedrag populair in Citroën Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.