Relax Line
Image default
Anders

Leren zingen

Wil jij leren zingen? Dan kan dit op verschillende manieren. Het is niet meteen te zeggen wat de beste manier voor jou is. Wel zijn er een aantal wegen die je kunt bewandelen, die voorgaande zangers en zangeressen al hebben bewandeld. Hier een aantal routes.

Neem zangles

Ouderwets? Jazeker, maar het werkt wel. Iemand die je zangles geeft, zal ook objectiever naar je luisteren dan wellicht een vriend of vriendin. Op die manier krijg je nuttige feedback zodat je beter kunt leren zingen. Ook bijvoorbeeld zangeres Anouk heeft zangles gehad. Wel had zij al veel talent en in de familie zat ook al muzikaliteit. Haar moeder was zangeres in een bluesband. Tijdens haar 14 leerde ze zingen en in 1994 werd ze aangenomen op het conservatorium. Zonder dat ze theoretische kennis had en een vooropleiding Mavo 3.

Het belang van zangles wordt nog wel eens onderschat. Neem zangles, als je het goed wil leren. Voor de meeste mensen werkt dit het beste. Met zangles leer je onder andere hoe je goed moet ademhalen tijdens de zang. Het is heel goed mogelijk dat als je het op eigen houtje gaat doen, dat dit niet goed gaat.

Https://orkestbandjes.nl

Het is goed mogelijk om het zingen bij te houden met gebruik van orkestbandjes van de website https://orkestbandjes.nl/. Orkestbandjes zijn opnames van liedjes, maar dan zonder de zang. Zo kun je dus het ‘bandje’ aanvullen met jouw zang. Het leuke van https://orkestbandjes.nl/ is dat het zo ook al snel bijzonder goed klinkt. Het vergroot voor veel mensen ook het plezier in zingen. Daarnaast kun je zo goed horen of je qua tempo bijvoorbeeld wel goed meegaat met de muziek. Je leert met de opnames van https://orkestbandjes.nl zo als het ware in een band te zingen.

YouTube

Het is heel belangrijk ook goed te kijken naar jouw helden. Wie zingt er goed? Luister eens heel goed hoe zij dit doen. Vaak gaat leren zingen in verschillende stappen. Eerst leer je hoe het hoort, uiteindelijk ga je wellicht iemand nadoen en vervolgens leer je hoe je zelf jouw eigen geluid ontwikkelt. Met veel dingen die je leert, is het namelijk zo dat je eerst de regels leert kennen en daarna deze gaat breken. Dat klinkt raar, maar dat kun je als volgt zien: je gaat eerst kijken naar de regels en daardoor ga je leren wat het hart van de regel is. Pas als je dat hart voelt, kun je jouw eigen draai eraan geven. Dan weet je namelijk wanneer je een regel breekt, maar niet het hart van de regel.

https://orkestbandjes.nl/