Relax Line
Image default
Anders

TRENDS OP HET GEBIED VAN WOONKAMER VERLICHTING

Verlichting Trends laten zich voornamelijk zien zodra de winter langzaam zijn intrede doet. Door Covid is er meer bewustzijn ontstaan met betrekking tot het leven en werken in de eigen woning. Verlichting dient niet enkel alleen als een praktisch onderdeel maar staat ook voor gezelligheid. En zoals op vele gebieden zijn ook hierin trends te ontdekken. De leukste trends staan hieronder beschreven:

KLEUR

De kleuren van het interieur worden weer zachter. De tinten zwart, wit, grijs en beton maken langzaamaan plaats voor kleuren zoals beige en zacht grijs, of een mengeling hiervan. 

Er wordt voornamelijk gezocht naar lampen die een aangenaam en gezellig licht creëren. De consument is duidelijk op zoek naar meer warmte en geborgenheid voor het huis, verlichting speelt hierin een grote rol. Denk hierbij aan een reeks lampen die samen aan het plafond hangen.

NATUURLIJKE LAMPEN

Natuurlijke lampen worden ook wel organische lampen genoemd. Het lijkt erop dat de natuur steeds vaker in huis gehaald wordt. Daarom wordt er veel gekozen voor verlichting welke een natuurlijke uitstraling creëert. Denk hierbij aan lampen gemaakt van bamboe, kurk of rotan. Deze lampen zijn alweer een tijd verkrijgbaar. Daarnaast wordt er tegenwoordig veel rekening gehouden met het milieu. Een organische lamp in combinatie met LED verlichting zorgt voor een bewuste keuze. 

ART-DECO

Modetrends komen vaak weer terug. Iets dat een aantal jaren een trend was kan een aantal jaren wederom modern zijn. Zo ook de Art-Deco verlichting. Bijvoorbeeld de alom bekende Art-Deco ‘bollamp’. Glazen bollen in een helder of getint glas met zwarte elementen en een afwerking van goud. Deze lampen doen denken aan de jaren dertig en brengen een vleugje nostalgie en glamour in het interieur.

SMART LED 

Deze trend is toch wel heel speciaal. Helemaal ingespeeld op de hedendaagse technologie. Verlichting welke te bedienen door middel van de mobiele telefoon. Verlichting met allerlei verschillende kleuren, helemaal aan te passen aan de sfeer en de stemming van het moment.

Zodra de juiste kleur gekozen is kan deze gedimd of juist feller gezet worden. Een andere leuke optie is de mogelijkheid deze te koppelen aan de muziek. De verlichting gaat dan als het ware mee op het ritme van de muziek om zo een disco effect te creëren. 

Niets zo leuk als het volgen van trends. Zoals eerder genoemd, ze komen en gaan. Iets dat nu modern zal over een paar jaar hoogstwaarschijnlijk weer terug komen. Kijk ook op de website van schreder.nl voor meer inspiratie. 

 

https://nl.schreder.com/nl