Relax Line
Image default
Anders

Wat is een explanimation en hoe kan ik die inzetten?

Wat is een explanimation en hoe kan ik die inzetten?

Misschien heb je de term weleens voorbij zien komen, explanimations maken. Buiten het feit dat je erg je best moet doen om het woord te lezen en correct uit te spreken, is je misschien niet helemaal duidelijk wat het betekent en waar je een explanimation voor gebruikt.

Wat houdt een explanimation precies in?

Eigenlijk zegt het woord het zelf al een beetje. Een explamination is een korte animatie waarin iets op een eenvoudige wordt uitgelegd. Dit middel is vooral geschikt voor complexe onderwerpen of nieuws dat in een vereenvoudigde versie of variant aan de doelgroep moet worden overgebracht.

Waarvoor gebruik je een explanimation?

Waar zet je een explanimation dan precies voor in? Het is vooral een heel geschikt middel als je iets wat redelijk complex is, in simpele bewoordingen uit wilt leggen aan je doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan een conflictsituatie in een land ergens ter wereld dat de aanleiding is geweest voor een oorlog. Je bent als NGO actief in dat gebied en wil aan je achterban schetsen wat de situatie is. Het kan best lastig zijn om dat kort en bondig te doen. Door hier een korte explanimation over te maken waarin je de nadruk legt op de belangrijkste feiten, je die als het ware als een hapklare brok opdient voor je doelgroep, is de kans veel groter dat men snapt hoe de vork in de steel zit. Het visuele aspect speelt hier natuurlijk ook mee. Mensen kijken immers liever naar een korte video dan dat ze een lange tekst lezen.

Kijk hier bijvoorbeeld eens hoe wij bij Donker Media het maken van een explanimation aanpakken.

Explanimation zelf maken?

Als je grafisch onderlegd bent en over de juiste software beschikt, kun je er het best zelf op wagen om een mooi exemplaar te produceren. Onze ervaring bij Donker Media leert echter toch dat je dit beter door een professional kunt laten doen. Die fungeert namelijk niet alleen als degene die de animatie voor je maakt, maar is ook een inhoudelijke sparringpartner met verstand van zaken die je kan behoeden voor veel gemaakte fouten en je kan wijzen op aspecten waar je zelf totaal geen rekening mee had gehouden. Wat kost het maken van een explamination?

De kosten die het maken van een explanimation met zich meebrengen hangen helemaal af van jouw specifieke wensen, maar we kunnen er wel iets over zeggen. Bij Donker Media hanteren we namelijk altijd een vaste prijs voor het maken ervan. Als we de prijs voor je bepalen, houden we rekening met alle stappen die in het proces moeten worden gezet en jouw specifieke wensen. Geen nare verrassingen achteraf dus en jij weet waar je aan toe bent. Wel zo prettig toch?

Het geheim van een goede explamination hoef je Donker Media niet uit te leggen!

Voel je vrij om eens, geheel vrijblijvend, contact met ons op te nemen als je overweegt een explamination te laten maken. Wij sturen je een vrijblijvende offerte op zodat je een wat beter beeld hebt bij wat de mogelijkheden en kosten zijn.