Relax Line
Image default
Eten

Hier moet je rekening mee houden als je een strandtent wilt beginnen

Wil je een strandtent beginnen, maar weet je niet waar je rekening mee moet houden? Wij zetten een aantal zaken waar je aan moet denken op een rijtje.

De uitstraling

Allereerst moet je voor jezelf bepalen wat voor een soort uitstraling je wilt creëren. Wil je gaan voor luxe of hou je het liever informeel? Kies je voor een alternatieve botanische vibe of juist strak en minimalistisch? Dit bepaalt namelijk het type meubels en overig interieur dat je gaat kopen voor je lounge. 

De vibe is het allerbelangrijkste van een goede lounge. Er zijn een aantal dingen die zorgen voor een chille vibe. Om te beginnen zijn planten de key. Mooie grote palmplanten kunnen iedere saaie tent ineens een compleet andere uitstraling geven. Als je geen ruimte hebt voor grote staande planten, kan je ook kiezen voor hangplanten, klimplanten of iets anders. Keuze genoeg.

Naast planten is verlichting een algemene factor in het creëren van een goede vibe. Hiermee kan je net als met planten heel creatief zijn, afhankelijk van jouw type lounge. Een luxe lounge zou bijvoorbeeld meer doen met koude kleuren led-strips en neonverlichting, terwijl je met een botanische uitstraling eerder zou kiezen voor klassieke warme sfeerverlichting. Denk hier goed over na en probeer het een en ander uit om de juiste vibe te vinden.

Voorzieningen

Waar ga je de klanten van voorzien? Wil je alleen drinken serveren of ook hapjes? Wat voor drinken wil je serveren? Dit zijn dingen waar je over moet nadenken wanneer je een lounge opent. Als je een luxe lounge wilt gaan openen is het slim om de wijnkaart daarop aan te passen en eventueel high-class cocktails te serveren. Houd wel rekening met de extra werkzaamheden die komen kijken bij het serveren van bijvoorbeeld cocktails.

Er zijn ook voorzieningen die weinig extra werk vereisen. Iets wat tegenwoordig zeer populair is onder jongeren is bijvoorbeeld het roken van shisha. Dit is een voorbeeld van een voorziening waar je met weinig moeite een extra centje mee kunt verdienen. Het enige dat je nodig hebt, is shisha, speciale tabak, shisha kooltjes en opzetstukken. De tabak en shisha kooltjes kun je op internet bestellen of bij smartshops halen. Het slimste is om een deel van je lounge in te richten voor het roken shisha. Je wilt speciale tafels hiervoor hebben aangezien shisha kooltjes gloeiend heet worden en daardoor brandgevaarlijk zijn.

https://shishaquality.nl/waterpijp-kooltjes/