Relax Line
Image default
Anders

Hoe werkt relatiebemiddeling?

Ben je op zoek naar een partner voor een serieuze relatie, maar lukt het niet om een afspraak te maken via een datingapp? Zelfs als je wel iemand een keer persoonlijk hebt ontmoet, kan de teleurstelling na afloop groot zijn. De persoon heeft helemaal niets van de omschrijving uit het profiel. Of je hoort na een eerste ontmoeting nooit meer iets, zonder dat je weet waarom. Met relatiebemiddeling kan je dit soort teleurstellingen voorkomen. 

 De eerste stappen naar een leuke partner

Relatiebemiddeling vindt plaats via een consulent. Tijdens een persoonlijk intakegesprek krijg je de kans om jezelf voor te stellen. Maar ook om uit te leggen wat je in een partner zoekt. Dat heeft dan niet alleen betrekking op het uiterlijk van je toekomstige partner. Je kunt ook aangeven of je het leuk vindt als jullie een gezamenlijke hobby zouden hebben, zoals bijvoorbeeld motorrijden. Of dat je juist op zoek bent naar iemand die ambitieus is, een kinderwens heeft of van huisdieren houdt. Omdat het gesprek met de consulent niet alleen met jou plaatsvindt, maar ook met andere mensen die op zoek zijn naar een partner, kan de consulent op basis van het intakegesprek al een beeld krijgen van jouw persoonlijkheid en daar al iemand aan kan koppelen waarmee jij een klik kunt hebben.

 Een eerste afspraak met de persoon die matcht

Bij relatiebemiddeling wordt het zoeken naar een partner niet beperkt tot je eigen woonplaats of de provincie waar je woont. De zoektocht kan ook landelijk zijn, zodat de kans op slagen alleen maar groter wordt. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met jouw wensen en de mogelijkheden die je hebt om eventueel in de toekomst in een andere regio te gaan wonen. Maar voordat het zover is, moet je natuurlijk eerst de persoon die via de relatiebemiddeling voor jou is gevonden, ontmoeten. En daar komt het voordeel van de relatiebemiddeling meteen naar voren. Je weet zeker dat de afspraak ook doorgaat. Er is niet alleen direct contact tussen jou en de consulent. Ook de persoon met wie je matcht, heeft persoonlijk met de consulent gesproken. Mochten er voor de afspraak twijfels zijn waardoor het op het laatste moment niet doorgaat, dan wordt je hier direct van op de hoogte gebracht.

 Wat gebeurt er na de eerste ontmoeting?

Uit onderzoek blijkt dat het zoeken van een partner via relatiebemiddeling voor 80% van de mensen die van deze methode gebruik maakt, een succes is. Dat wil dus zeggen dat de kans heel groot is dat je bij de eerste ontmoeting al je toekomstige levenspartner tegenkomt. En mocht dat toch niet het geval zijn, omdat er bijvoorbeeld een bepaalde aantrekkingskracht ontbreekt, dan is dat geen enkel probleem. Bij relatiebemiddeling wordt er net zolang als je wilt, doorgezocht tot de ideale match is gevonden. Desnoods kun je een gesprek aanvragen met een relatiepsycholoog om je te helpen beter inzicht te krijgen in wat je van een relatie verwacht. Op deze manier kan er via relatiebemiddeling nog beter gekeken worden naar de persoon die bij jou past en is de kans nog groter dat je iemand vindt met wie je je leven kunt delen.