Relax Line
Image default
Anders

Hoe kies je een fiets voor een 1-jarige?

 Hoe kies je een fiets voor een 1-jarige?

Hoe kies je de beste fiets voor een 1-jarige? Je wilt iets stevigs, met het juiste aantal wielen om je baby voldoende steun te geven. Babyfietsen bereiden je kleintje voor op zijn eerste loopfiets. Ze houden het eenvoudig, helpen je baby zelfstandig te bewegen en geven tegelijkertijd de nodige ondersteuning. Sommige fietsen voor deze leeftijdsgroep lijken op speelgoed, en er zijn belangrijke kenmerken waar je op moet letten om er zeker van te zijn dat je een fiets van goede kwaliteit krijgt.

De maat

De grootte van de baby fiets is belangrijk. Voor kleine peuters, die net beginnen te lopen, moeten beide voeten stevig op de grond staan als ze op hun fietsje zitten.

Babyfietsen hebben geen vaste maten. In plaats daarvan geven fabrikanten de zadelhoogte aan en voor welke leeftijd ze geschikt zijn. Daarom raden we je aan om de lengte en binnenbeenlengte van je kleintje op te meten voor je een fiets koopt.

Ga voor een fiets met een zadelhoogte die 1 inch minder is dan de binnenbeenlengte van je baby. Deze maat is laag genoeg voor hun voeten om de grond te bereiken – het zal voldoende hefboomwerking geven om zichzelf vooruit te duwen, snelheid en evenwicht op te bouwen.

Geen pedalen

Voor deze leeftijd zijn pedalen gewoon niet nodig. Jonge peuters kunnen ze nog niet goed gebruiken door een gebrek aan coördinatie. Voor 1-jarigen is het het beste om het proces te vereenvoudigen en hen een hulpmiddel te geven dat ze kunnen gebruiken om evenwicht en beenspieren te ontwikkelen.

U zult zien dat geen van de producten in ons overzicht trappers heeft. Kinderen van deze leeftijd kunnen een fiets in het begin gebruiken als looprek, door erachter te gaan staan en te duwen terwijl ze stappen zetten.

Speelgoed of fiets?

Peuters doen graag wat ze willen, wanneer ze dat willen, en het kan moeilijk zijn om te voorspellen hoe ze de fiets gaan gebruiken. Wees niet teleurgesteld als ze de fiets in het begin als speelgoed gebruiken, zeker niet als hij er op lijkt.

Als u merkt dat uw kleintje avontuurlijker is, kunt u op zoek gaan naar een model dat lijkt op een loopfiets. Dit zal uw peuter uitdagen en hem helpen om zijn fietsvaardigheden sneller te ontwikkelen.

Als uw peuter timide is, is het een goed idee om te zoeken naar een ontwerp dat de fantasie en het plezier prikkelt. Het is ook belangrijk dat de fiets stabiel is en vier wielen heeft om hem stabiel te houden – je wilt hem geen angst voor fietsen geven.

Stuurbegrenzer 

Bij ride-on speelgoed varieert de besturing aanzienlijk per fabrikant. Sommige hebben vaste voorwielen, zodat ze niet naar links of rechts kunnen sturen, terwijl andere een begrenzer hebben.

Een stuurbegrenzer is uitstekend voor deze leeftijd. De meeste peuters zijn nog niet in staat om een fiets volledig te besturen, dus het beperken van het draaien zal hen helpen leren. De algemene draaicirkel is 135 graden; er zijn er echter met een breder bereik.

We raden geen fiets aan die een volledig draaibereik heeft. Hierdoor zou hij kunnen doorslaan, met kantelen tot gevolg.

Eentje voor de allerkleinsten

Investeren in een driewieler fiets voor uw peuter kan helpen bij de ontwikkeling van stabiliteit, coördinatie en zelfvertrouwen. De beste fietsen voor 1-jarigen helpen hen voor te bereiden op hun eerste loopfiets of zelfs tweewieler met zijwieltjes.

Het is echter van cruciaal belang om de juiste maat te vinden – gebruik de lengte en binnenbeenlengte van je kleintje als richtlijn. Zoek er dan een met stuurbegrenzing, zonder trappers en aangepast aan de behoeften van je peuter.

Wees niet verbaasd als ze het in het begin als speelgoed gebruiken – dat is nog steeds een goed uitgangspunt.

 

 

https://www.amsterdamsuitburo.nl/amsterdam/tips-dagje-vondelpark-met-je-kids/