Relax Line
Image default
Anders

Gespen van fourniturenspeciaalzaken

De gesp wordt al vele honderden jaren gebruikt. Natuurlijk heeft dit artikel in de loop van de tijd wel een aantal veranderingen doorgemaakt. Zo zijn er tegenwoordig veel meer materialen verkrijgbaar van hoge kwaliteit, waardoor de gesp steviger en sterker wordt en ook langer meegaat. Bent u zelf bezig met het maken van een kledingstuk of een accessoire of bent u een versleten item aan het herstellen? Dan is het verstandig om een nieuwe gesp toe te voegen. U kunt deze kopen in alle denkbare soorten een maten. Gespen zijn verkrijgbaar in onder meer fourniturenzaken en op handwerkkramen op de markt. Daarnaast kunt u ze ook heel eenvoudig online bestellen.

 

Waar wordt de gesp voor gebruikt?

Van oudsher wordt de gesp op diverse productsoorten gebruikt. Hier zorgt het voor een eenvoudige, snelle en toch ook stevige sluiting. Denk onder meer aan handtassen en rugtassen die voorzien zijn van één of meer gespen. Daarnaast worden ook de meeste broekriemen door middel van een smalle of brede gesp gesloten. Verder is de gesp ook terug te vinden op schoenen en laarzen. Voorheen ging het vooral om het duurdere segment, maar inmiddels worden ze ook toegepast op voordeliger schoeisel. Ook horlogebandjes worden vaak gesloten met behulp van een gesp. Bij dameshorloges zijn dit vaak smalle en meer sierlijke gespjes. Horlogegespen voor heren hebben daarentegen vaak een breder en robuuster design. Er kan gekozen worden voor een metalen gesp, maar bij sportieve horloges is ook een kunststof gesp een goede optie. Naast een functioneel aspect zorgt de gesp ook voor een extra stijlvolle touch op het voorwerp in kwestie.

 

Keuze uit vele verschillende varianten

Gaat u op zoek naar een passende gesp voor uw kledingstuk, schoenen of tas? Dan wordt u al snel overweldigd door het enorm ruime aanbod. Tegenwoordig zijn er gespen te koop in allerlei formaten van klein tot groot. Ga bijvoorbeeld voor een ultraklein exemplaar van 8 millimeter of 10 millimeter. Hiermee zorgt u voor een goede sluiting met een verfijnd accent. Moet het echt stevig zijn, bijvoorbeeld bij een echte lederen riem? Dan is een grotere gesp van 30 millimeter of meer een beter idee. De meeste moderne gespen worden tegenwoordig gemaakt van metaal. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleurstellingen, zoals bruin, antraciet, zwart, gun metal, zilver, vernikkeld zilver en goud. Natuurlijk is het ook mogelijk om een kunststof gesp te bestellen. Ook deze zijn er in diverse maten en in tal van prachtige kleuren. Vanzelfsprekend is de gesp van uw voorkeur niet alleen verkrijgbaar in een variant met ronde vormen, maar ook zijn er veel rechthoekige en vierkante modellen te koop.

 

Online gespen bestellen

Heeft u geen gelegenheid om naar de winkel te gaan voor een nieuwe gesp of bestelt u gewoon liever via internet? Dan kunt u terecht bij verschillende online fourniturenspeciaalzaken. Een goede webwinkel heeft zijn volledige assortiment duidelijk gepresenteerd, zodat u direct kunt vinden wat u zoekt. Uiteraard is het mogelijk om één losse gesp te kopen, maar een grotere hoeveelheid bestellen kan natuurlijk ook. Op deze manier heeft u altijd voldoende materialen in huis voor uw klus. Heeft u hulp nodig bij het vinden van een gesp in precies de juist maat? Vraag dan om wat advies van uw specialist in fournituren.