Relax Line
Image default
Anders

Hardloopschoenen voor beginners

Hardloopschoenen voor beginners 

 

Voor iedereen die begint met hardlopen, is het uitzoeken van de eerste hardloopschoenen essentieel. Hiermee leg je namelijk de basis voor de toekomst. Omdat je voeten namelijk ontzettend kwetsbaar zijn, is het belangrijk dat je meteen vanaf het begin al zorgt voor de juiste ondersteuning. Je zult namelijk merken, dat wanneer je dit niet doet, je last gaat krijgen, wat ervoor zorgt dat je motivatie minder wordt. Je zit er namelijk niet op te wachten om met bijvoorbeeld een flinke blaar op je hak weer te gaan trainen. Het uitkiezen van de juiste hardloopschoenen passend bij jouw lichaamsgewicht en ook loopstijl is dus best een klus. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je hier.

 

Laat je voeten opmeten

 

Dat tijdens het hardlopen voor een vrouw het dragen van een sport beha ontzettend belangrijk is, dat is ons wel bekend. Uiteraard geldt dit ook voor de hardloopschoenen die je gedurende een training of wedstrijd draagt. Deze schoenen zorgen namelijk voor een demping tijdens iedere stap wat je zet, waardoor je het niet alleen mentaal, maar ook fysiek een stuk langer vol kunt houden. Je doet er dus verstandig aan om je voeten te laten opmeten bij een sportzaak. Daarnaast kunnen ze net als dat ze dat bij een medische bh zoals een postoperatieve bh of compressie bh doen ook je schoenen volledig afstemmen op jouw voet. Uiteraard betekent dat niet dat ze schoenen voor je op maat maken, maar weten ze wel exact wat voor type jij nodig hebt.

 

Begin op een vlakke ondergrond

 

Het lijkt zo fijn, een rondje rennen door het bos. Toch is het vooral voor mensen die net beginnen met hardlopen absoluut niet aan te raden om dit te doen. Je lichaam moet namelijk nog eerst wennen, waardoor het is aan te raden te lopen op een vlakke ondergrond. Dit kan zijn op een loopband, maar ook op de weg is natuurlijk een mogelijkheid. Vooral met wat grotere borsten, zoals cup g of zelfs cup h is het belangrijk dat je niet alleen voor goede schoenen zorgt, maar ook voor een sport bh met extra ondersteuning. Je zult het wellicht niet direct merken, maar op langere termijn zal je hier zeker voordelen bij hebben. Niet alleen tijdens het sporten zelf is het al een stuk fijner, maar ook naderhand zal je merken dat je weinig tot geen last hebt van gevoelige borsten.