Relax Line
Image default
Anders

Denk aan je ontspanning want het leven is al druk genoeg!

Je leeft in een drukke tijd. Werk, sociale verplichtingen, misschien een paar rondrennende kinderen, sport. En dan hebben we het nog niet eens over de overprikkelende werking van sociale media die ons constant bombarderen met meningen en informatie van of over andere mensen. Juist in deze omgeving is het o zo belangrijk om aan je eigen ontspanning te denken. Maar hoe doe je dat wanneer je het gevoel hebt dat alles en iedereen aan je loopt te trekken? Met de volgende tips wordt het makkelijk om op tijd je rust op te zoeken.

Ontwikkel een hobby

Deze lijkt vrij generiek maar kan absoluut het verschil maken tussen spanning en rust. Het argument dat veel mensen gebruiken is dat ze geen tijd hebben voor hobby’s. Maar het hele doel van een hobby is juist dat je er tijd voor maakt! Ga op zoek naar wat je interesseert. Het maakt echt niet uit wat dat is. Hou je van bloemschikken? Ga lekker bloemschikken! Filmfan? Lekker naar de bioscoop dan! Het belangrijkste is dat je momenten plant die echt voor jezelf zijn. Dus niet in combinatie met andere verplichtingen zoals werk of het naar school brengen van de kinderen. Maak thuis duidelijke afspraken en probeer vooral verschillende dingen uit tot je iets hebt gevonden waar je graag je tijd aan besteedt. Intrinsieke motivatie heet dat.

Ga lekker sporten om je hoofd leeg te maken

Ontspannen is iets heel anders dan niets doen. Ontspannen betekent dat je je mentaal en fysiek voorbereidt op je drukke leven en sterker maakt om spanningen en stress beter de baas te kunnen. Sporten is hier een belangrijk onderdeel van. Je werkt aan je fysieke gezondheid terwijl je hoofd de kans krijgt om zich even op 1 ding te concentreren. De ruis van het dagelijks leven valt even weg. Met sporten sla je dus twee vliegen in één klap! Kies je voor een teamsport en doe je mee voor de sportprijzen dan hou je er ook nog eens leuke sociale contacten aan over. Drie vliegen in één klap dus!