Relax Line
Image default
Anders

5 tips voor een relaxter leven

Relaxter leven? De ene persoon lijkt het natuurlijk af te gaan een ander lijkt een geboren stresskip. Feit is dat veel mensen in deze tijd stress ervaren. Niet prettige stress die de levenskwaliteit aanzienlijk verslechterd. Ervaar jij dit af en toe of zelfs vaker? Dan zijn deze tips 5 tips speciaal voor jou.

1.Doe kennis op over relaxter leven

Er is nooit één heilige graal die jou naar een relaxter leven brengt. Wat bij de ene persoon heftig resoneert, zegt een ander niks. Voor de ene persoon zal een boek werken een ander doet liever een cursus om een meer ontspannen leven te leiden.

Enkele leesttips voor een relaxter leven: ‘Een nieuwe aarde’ van Eckhart Tölle, ‘Grip op gevoel en emotie’ van Anne van Bedaf en ‘Leuker leven’ van Jelle Hermus.

2. Relaxter lijf

Veel mensen denken dat relaxen in je hoofd zit. Alleen dat is niet het precieze verhaal. Stress gaat in het lichaam zitten. Verwacht dus niet dat je alle stress oplost met je hoofd. De kunst is juist vaak om je hoofd te laten denken wat het denkt, maar om de gedachte niet te geloven. Je hoofd moet je dus leren om eigenlijk minder te doen.

Het lichaam laten ontspannen, daar zijn andere dingen voor nodig. Soms heeft iemand therapie zoals EMDR nodig. Soms is een keer een familieopstelling doen al een hele stap. Het is ook mogelijk dat bijvoorbeeld het beoefenen van Tai Chi je lichaam ontspanning geeft.

3.Doe leuke dingen: zwembadje online

Soms vergeten we als volwassene dat iets alleen leuk mag zijn en vinden we dingen snel kinderachtig. Wil je lekker als een kind badderen in een zwembadje? Waarom bestel je dan niet gewoon een zwembadje online voor jezelf? Als je een zwembadje online bekijkt of een zwembadje online koopt, merk je dat alleen al het idee van een aankoop een blij gevoel kan geven. Dat gevoel krijg je van leuke dingen doen. Hoe meer je dat gevoel volgt, ongeacht of het nu ‘kinderachtig ‘ is of niet, hoe meer je gaat ontspannen.

https://zwembad-online.nl/